Kacskaringó Fonalbolt


1114 Budapest, Ulászló u. 8.

Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 8.00-18.00
Szombat - Vasárnap: Zárva

Címkék

Ross takaró - 1. rész

Üdvözlünk a Catherine Blight tervezte Ross takaró közös horgolásának kezdetén! Catherine a Stylecraft Special DK fonalat használta a takarójához. A takaró elkészítéséhez szükséges színek listája elérhető a Stylecraft weboldalán, ide kattintva; vagy magyarul, ezen a linken.

 

A következő hónapok során összesen hét mintaegységgel jelentkezünk. Már be is írhatjátok a határidőnaplótokba, hogy július 18-án, 25-én, augusztus 1-jén, 8-án, 15-én és végül 22-én jelenik meg a takaró többi négyzetének leírása.

 

Minden négyzet leírásánál kijelöljük, mely színekre és milyen eszközökre lesz szükség és minden leírásnál megismételjük a rövidítéseket is.

 

Általános tippekért látogasd meg a közös horgolás bevezető pdf-dokumentumát, amit itt találhatsz meg, vagy magyarul ezen az oldalon.


A kombináció, készíts belőle 8 darabot                  B kombináció, készíts belőle 8 darabot

         

Hozzávalók

4,5 mm-es horgolótű

merkelőtű

szemjelölő

 

Méret

10 cm-es négyzet

 

Rövidítések

ksz - kúszószem

lsz - láncszem

rp - rövidpálca

fp - félpálca

erp - egyráhajtásos pálca

krp - kétráhajtásos pálca

frfp - fordított relief félpálca

frerp - fordított relief egyráhajtásos pálca

srerp - sima relief egyráhajtásos pálca

srkrp - sima relief kétráhajtásos pálca

2eb-srerp - két egyszerre befejezett sima relief egyráhajtásos pálca két pálcára

2eb-srkrp - két egyszerre befejezett sima relief kétráhajtásos pálca két pálcára


Nézd meg a hasznos videókat itt!

Jegyzet

Fonalvégek eldolgozása

Catherine mindig a láthatatlan száleldolgozás módszerét alkalmazza, mint ahogy ezt a bevezetőben ki is fejti. Catherine egy merkelőtűvel rejti el végül a fonalvégeket.

Kicsi négyzetek a sarokba (összesen 16 db)

Készítsünk ebből a négyzetből összesen 16 db-ot, 8-at az A és 8-at a B színkombinációból. Az A kombináció szerepel először a mintában, dőlt betűvel szedve, a B kombináció pedig (félkövérrel szedve, zárójelben).

A kombináció: dark brown, cream, storm blue, grey.

B kombináció: copper, white, denim, silver.


Elkészítés

 

1. kör: dark brown (copper) színnel készítsünk varázskört, majd 1 lsz, 4 rp. Húzzuk össze a varázskört, zárjuk a kört ksz-mel. (4 rp)

 

2. kör:  készítsünk 3 lsz-et sormagasításnak, majd egy erp ugyanoda. 4 lsz, majd (2 erp a köv pálcába, 4 lsz)x3. Zárjuk a kört láthatatlan összekapcsolással, vágjuk el a fonalat. (8 erp, 4x 4 lsz-es láncszemív, összesen 24 pálca.)

 

3. kör: cream (white) színnel készítsünk álló erp-t bármelyik 4 lsz-es ívre. (erp, 2 lsz, 2 erp) ugyanarra a lsz-ívre. *srerp a köv két erp köré, majd (2 erp, 2 lsz, 2 erp) a 4 lsz-es ívre** Ism a * ** közötti részt 3 alkalommal, kihagyva az utolsó (2 erp, 2 lsz, 2 erp) egységet. Zárjuk a kört láthatatlan összekapcsolással, vágjuk el a fonalat. (16 erp, 8 srerp, 4x 2lsz-es láncszemív, összesen 40 pálca)

 

4. kör: storm blue (denim) színnel készítsünk álló erp-tt bármelyik sarokba. (erp, 2 lsz, 2 erp) ugyanabba a sarokba. *srerp a köv két erp köré, erp a köv két pálcába, srerp a köv két erp köré, majd (2 erp, 2 lsz, 2 erp) a köv sarokba**. Ism a * ** közötti részt 3 alkalommal, kihagyva az utolsó (2 erp, 2 lsz, 2 erp) egységet. Zárjuk a kört ksz-mel. (24 erp, 16 srerp, 4x 2 lsz-es láncszemív, összesen 48 pálca)

 

5. kör: 1 lsz, rp ugyanoda, rp a köv pálcába. *a 2 lsz-es ívre (rp, 2 lsz, rp), majd rp a köv 10 pálcába**. Ism a * ** közötti részt 3 alkalommal, kihagyva az utolsó két rp-t. Zárjuk a kört láthatatlan összekapcsolással, vágjuk el a fonalat. (48 rp, 4x 2 lsz-es láncszemív, összesen 56 pálca).

 

6. kör: grey (silver) színnel készítsünk álló fp-t bármelyik sarokba, majd 2 fp ugyanoda. *frfp a köv 3 pálcába. srkrp a 4. körben készített 2 srerp köré, hagyjuk ki a köv két pálcát. frfp a köv 2 pálcába, majd srkrp a 4. körben készített 2 srerp köré. Hagyjuk ki a köv két pálcát.  frfp a köv 3 pálcába, majd 3 fp a köv sarokba**. Ism a * ** közötti részt 3 alkalommal, kihagyva az utolsó 3 fp-t. Ksz-mel zárjuk a kört. (12 fp, 32 frfp, 16 srkrp, összesen 60 pálca)

 

Így néznek ki az  elkészült srkrp-k:

 

7. kör: 1 lsz, rp ugyanoda. *3 rp a köv pálcába, majd rp a köv 14 pálcába**. Ism a * ** közötti részt 3 alkalommal, kihagyva az utolsó rp-t. Zárjuk a kört láthatatlan összekapcsolással, vágjuk el a fonalat. (összesen 68 rp, 16 pálca/oldal plusz a sarok)

 

Dolgozzuk el a fonalvégeket.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bár minden erőfeszítést megtett annak érdekében, hogy a minta helyes legyen, a Stylecraft nem vállal felelősséget a mintában található esetleges hibákért.

Amennyiben hibát észlelünk a mintában, a lehető leggyorsabban fogjuk elkészíteni és kiadni annak javítását.

A Stylecraft nem vállal felelősséget semmilyen más fonal használata esetén.

FIGYELMEZTETÉS - MINDEN JOG FENNTARTVA

Ez a minta a szerzői jog védelme alatt áll. A minta személyes, nem kereskedelmi célú használatra készült. A minta nem módosítható, az ingyenes Stylecraft minták bármilyen formájú árusítása tilos. Információért az ingyenes Stylecraft minták megosztásáról lásd a www.stylecraft-yarns.co.uk/copyright.htm oldalt.

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code