Kacskaringó Fonalbolt


1114 Budapest, Ulászló u. 8.

Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 8.00-18.00
Szombat - Vasárnap: Zárva

Címkék

Hasznos videók a közös horgoláshoz

Ebben a bejegyzésben igyekeztünk összegyűjteni minden olyan különleges vagy ritkán használt pálcát, amire a takaró elkészítéséhez szükség lesz. Ha valami kimaradt, szóljatok és bővítjük a listát!

Jó bökögetést!


A reliefpálcákról

Ezeket a pálcákat úgy készítjük, hogy nem az előző sor pálcájának tetejébe, hanem annak szára köré szúrjuk a tűt elölről vagy hátulról. A sima és a fordított relief erp a legismertebb ezek közül, de a legtöbb alapöltés elkészíthető ezzel a módszerrel. A két öltéstípus csupán annyiban különbözik, hogy hová horgoljuk őket.


Sima relief erp - front post double crochet (fpdc)

Hajtsuk a fonalat a tűre, a kijelölt pálca jobb oldalán elölről szúrjunk a pálcák közé, a pálca alatt vezetve a tűt szúrjunk fel ismét a pálca bal oldalán. Hajtsuk a fonalat a tűre és húzzuk át, három hurok van a tűn. A szokásos módon fejezzük be az egyráhajtásos pálcát.Fordított relief erp - back post double crochet (bpdc)

Hajtsuk a fonalat a tűre, a kijelölt pálca jobb oldalán hátulról szúrjunk a pálcák közé, és a pálca felett vezetve a tűt szúrjunk le ismét a pálca bal oldalán. Hajtsuk a fonalat a tűre, három hurok van a tűn. A szokásos módon fejezzük be az erp-t.
Láthatatlan összekapcsolás - invisible join
Állópálcák

Az állópálca a sorkezdés egy lehetséges módja a szokásos sormagasítás helyett.

álló rp - standing sc


álló fp - standing hdc

álló erp - standing dc

Kezdő egyráhajtásos pálcasor - foundation dc

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code