Kacskaringó Fonalbolt


1114 Budapest, Ulászló u. 8.

Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 8.00-18.00
Szombat - Vasárnap: Zárva

Címkék

Ross takaró - 2. rész

Megérkezett a második mintaegység is, hogy álltok eddig? Hogy tetszenek a reliefpálcák? Mutassátok meg a Kacskaringó klubban!


Külső négyzet, készítsünk belőle 4 darabot

Felhasznált színek a Special DK fonalból


Hozzávalók

4,5 mm-es horgolótű

merkelőtű

szemjelölő


Méret

20 cm-es négyzet


Rövidítések

ksz - kúszószem

lsz - láncszem

rp - rövidpálca

fp - félpálca

erp - egyráhajtásos pálca

krp - kétráhajtásos pálca

frfp - fordított relief félpálca

frerp - fordított relief egyráhajtásos pálca

srerp - sima relief egyráhajtásos pálca

srkrp - sima relief kétráhajtásos pálca

2eb-srerp - két egyszerre befejezett sima relief egyráhajtásos pálca két pálcára

2eb-srkrp - két egyszerre befejezett sima relief kétráhajtásos pálca két pálcára


Jegyzetek

Fonalvégek eldolgozása

Catherine mindig a láthatatlan száleldolgozás módszerét alkalmazza, mint ahogy ezt a bevezetőben ki is fejti. Catherine egy merkelőtűvel rejti el végül a fonalvégeket.

Általános tippekért látogasd meg a közös horgolás bevezető pdf-dokumentumát, amit itt találhatsz meg, vagy magyarul ezen az oldalon.

Nézd meg a takaró elkészítéséhez gyűjtött hasznos videókat itt!Elkészítés

1. kör: copper színnel készítsünk varázskört, majd ebbe horgoljunk 3 lsz-t (sormagasítás), 11 erp-t. Húzzuk össze a varázskört. Zárjuk a kört a láthatatlan összekapcsolással. (12 erp)

2. kör: cream színnel készítsünk álló erp-t bármelyik szembe. *(srerp, 2 lsz, srerp) a köv pálca köré, 2 erp a köv két pálcába** Ism a * ** közötti részt 3 alkalommal, kihagyva az utolsó erp-t. Zárjuk a kört a láthatatlan összekapcsolással, vágjuk el a fonalat. (8 srerp, 8 erp, 4x 2 lsz-es láncszemív, összesen 24 pálca)

3. kör: denim színnel készítsünk álló fp-t bármelyik sarokba. Készítsünk (erp, lsz, erp, fp) ugyanabba a sarokba. *rp a köv 4 pálcába, majd (fp, erp, lsz, erp, fp) a köv 2 lsz-es ívre**. Ism a * ** közötti részt 2 alkalommal, majd készítsünk rp-t a köv 4 pálcába. Zárjuk a kört a láthatatlan összekapcsolással, vágjuk el a fonalat. (8 erp, 8 fp, 16 rp, 4 lsz, összesen 36 pálca)


Így néz ki a négyzetünk most:

4. kör: brown színnel készítsünk álló erp-t bármelyik oldal második rp-ba. *2 lsz, majd erp a köv pálcába. A köv pálcákba fp, rp, majd srkrp a 2. kör második srerp-jaköré. A köv pálcát hagyjuk ki, 1 lsz, rp, fp, erp.** Ism a * ** közötti részt 3 alkalommal, kihagyva az utolsó rp-t. Zárjuk a kört láthatatlan összekapcsolással, vágjuk el a fonalat. (12 rp, 8 fp, 8 erp, 8 srkrp, 4x 2 lsz-es ív, összesen 44 pálca)

Győződjünk meg róla, hogy jó helyre készítjük az első pálcát!

Így néznek ki a keresztezett pálcák:

5. kör: silver színnel készítsünk álló erp-t bármelyik 2 lsz-es ívre. (erp, 2 lsz, 2 erp) ugyanarra az ívre. *Hagyjuk ki a köv pálcát, erp a köv 2 pálcába, majd srerp a köv pálca köré. Rp a köv pálcába, majd srerp a köv pálca köré. Hagyjuk ki a köv pálcát, erp a köv 2 pálcába, majd (2 erp, 2 lsz, 2 erp) a köv 2 lsz-es ívre.** Ism a * ** közötti részt 3 alkalommal, kihagyva az utolsó (2 erp, 2 lsz, 2 erp) egységet. Zárjuk a kört láthatatlan összekapcsolással, vágjuk el a fonalat. (32 erp, 8 srerp, 4 rp, 4x 2 lsz-es ív, összesen 52 pálca)

6. kör: cream színnel készítsünk álló fp-t bármelyik 2 lsz-es ívre. (fp, 2 lsz, 2 fp) ugyanarra az ívre. *srerp a köv pálca köré, fp a köv 3 pálcába, srerp a köv pálca köré. 2 fp a köv pálcába, majd srerp a köv pálca köré. Hagyjuk ki a köv pálcát, majd fp a köv 2 pálcába. srerp a köv pálca köré, majd (2 fp, 2 lsz, 2 fp) a köv 2 lsz-es ívre.** Ism a * ** közötti részt 3 alkalommal, kihagyva az utolsó (2 fp, 2 lsz, 2 fp) egységet. Zárjuk a kört láthatatlan összekapcsolással, vágjuk el a fonalat. (44 fp, 16 srerp, 4x 2 lsz-es ív, összesen 68 pálca)

7. kör: black színnel készítsünk álló rp-t bármelyik 2 lsz-es ívre. 2 rp ugyanarra az ívre. *hagyjuk ki a köv pálcát, majd rp a köv 14 pálcába, majd 3 rp a 2 lsz-es ívre.** Ism a * ** közötti részt 3 alkalommal, kihagyva az utolsó 3 rp-t.Zárjuk a kört láthatatlan összekapcsolással, vágjuk el a fonalat. (68 rp)

8. kör: grey színnel készítsünk álló erp-t bármelyik 3 rp-s sarokegység második rp-jába. (erp, 2 lsz, erp) ugyanabba a pálcába. *erp a köv két pálcába, majd srkrp a 6. körben található srerp köré. Hagyjuk ki a köv pálcát, erp a köv pálcába, majd srkrp ugyanazon srerp köré. Hagyjuk ki a köv pálcát, majd erp a köv 7 pálcába. Srkrp a 6. körben található srerp köré. Hagyjuk ki a köv pálcát, erp a köv pálcába, majd srkrp ugyanazon srerp köré. Hagyjuk ki a köv pálcát, erp a köv pálcába, majd (2 erp, 2 lsz, erp) a köv pálcába.** Ism a * ** közötti részt 3 alkalommal, kihagyva az utolsó (2 erp, 2 lsz, erp) egységet. Zárjuk a kört láthatatlan összekapcsolással, vágjuk el a fonalat. (60 erp, 16 srkrp, 4x 2 lsz-es ív, összesen 84 pálca)

Nem, ez nem elírás a mintában, a saroknak tényleg így kell kinéznie:

Így néz ki a 6. kör srerp-ja köré horgolt két srkrp:

9. kör: storm blue színnel készítsünk álló fp-t bármelyik 2 lsz-es ívre. (fp, 2 lsz, 2 fp) ugyanarra az ívre. *srerp a köv 3 pálca köré, majd fp a köv 5 pálcába. Hagyjuk ki a köv pálcát, srerp a köv pálca köré, fp ugyanabba a pálcába, srerp ugyanazon pálca köré, majd hagyjuk ki a köv pálcát. Fp a köv 5 pálcába, srerp a köv 3 pálca köré, majd (2 fp, 2 lsz, 2 fp) a 2 lsz-es ívre.** Ism a * ** közötti részt 3 alkalommal, kihagyva az utolsó (2 fp, 2 lsz, 2 fp) egységet. Zárjuk a kört kúszószemmel. (60 fp, 32 srerp, 4x 2 lsz-es ív, összesen 100 pálca)

Így néz ki a sor közepén a (srerp, fp, srerp) egység:

10. kör: készítsünk 1 lsz-et sormagasításnak, rp ugyanoda, majd a köv pálcába is. *3 rp a 2 lsz-es ívre, majd rp a köv 23 pálcába.** Ism a * ** közötti részt 3 alkalommal, kihagyva az utolsó 2 rp-t. Zárjuk a kört láthatatlan összekapcsolással, vágjuk el a fonalat. (104 rp)

11. kör: mocha színnel készítsünk álló erp-t bármelyik 3 rp-s sarokegység második rp-jába. (2 lsz, erp) ugyanoda. * erp a köv 3 pálcába, majd srkrp a 9. kör harmadik srerp-ja köré. Hagyjuk ki a köv pálcát, erp a köv pálcába, majd srkrp a 9. kör első srerp-ja köré.Hagyjuk ki a köv pálcát, majd erp a köv 5 pálcába. Srkrp a 9. kör srerp-ja köré. Hagyjuk ki a köv pálcát, erp a köv 4 pálcába. Srkrp a 9. kör harmadik srerp-ja köré. Hagyjuk ki a köv pálcát, erp a köv pálcába, srkrp a 9. kör első srerp-ja köré. Hagyjuk ki a köv pálcát, erp a köv 3 pálcába, majd (erp, 2 lsz, erp) a köv pálcába.** Ism a * ** közötti részt 3 alkalommal, kihagyva az utolsó (erp, 2 lsz, erp) egységet. Zárjuk a kört láthatatlan összekapcsolással, vágjuk el a fonalat. (84 erp, 24 srkrp, 4x 2 lsz-es ív, összesen 116 pálca)


12. kör: denim színnel készítsünk álló fp-t bármelyik 2 lsz-es ívre. (fp, 2 lsz, 2 fp) ugyanarra az ívre. *Hagyjuk ki az első pálcát, fp a köv 11 pálcába. Srerp a srkrp köré, fp a köv 3 pálcába, srerp a srkrp köré, hagyjuk ki a köv pálcát. Fp a köv 10 pálcába, majd (2 fp, 2 lsz, 2 fp) a 2 lsz-es ívre.** Ism a * ** közötti részt 3 alkalommal, kihagyva az utolsó (2 fp, 2 lsz, 2 fp) egységet. Zárjuk a kört láthatatlan összekapcsolással, vágjuk el a fonalat. (112 fp, 8 srerp, 4x 2 lsz-es ív, összesen 128 pálca)13. kör: copper színnel készítsünk álló fp-t bármelyik 2 lsz-es ívre. (2 lsz, fp) ugyanarra az ívre. *fp a köv 30 pálcába, majd (fp, 2 lsz, fp) a 2 lsz-es ívre.** Ism a * ** közötti részt 3 alkalommal, kihagyva az utolsó (fp, 2 lsz, fp) egységet. Zárjuk a kört láthatatlan összekapcsolással, vágjuk el a fonalat. (128 fp, 4x 2 lsz-es ív, összesen 136 pálca)

Dolgozzuk el a fonalvégeket.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

A minta fordítása a Stylecraft és a szerző engedélyével történt.

Bár minden erőfeszítést megtett annak érdekében, hogy a minta helyes legyen, a Stylecraft nem vállal felelősséget a mintában található esetleges hibákért.

Amennyiben hibát észlelünk a mintában, a lehető leggyorsabban fogjuk elkészíteni és kiadni annak javítását.

A Stylecraft nem vállal felelősséget semmilyen más fonal használata esetén.

FIGYELMEZTETÉS - MINDEN JOG FENNTARTVA

Ez a minta a szerzői jog védelme alatt áll. A minta személyes, nem kereskedelmi célú használatra készült. A minta nem módosítható, az ingyenes Stylecraft minták bármilyen formájú árusítása tilos. Információért az ingyenes Stylecraft minták megosztásáról lásd a www.stylecraft-yarns.co.uk/copyright.htm oldalt.

2Hozzászólások

  • Avatar
   Nagy Viola
   júl 19, 2017

   Kedves Kacskaringó! Nagy Viola vagyok, és az a kérésem, el tudnák-e küldeni a Ross takaró első részét, mert valami miatt nem kaptam meg. A Spamok között sem volt, és a kukában sincs. Köszönettel: Nagy Viola

  • Avatar
   Nagy Viola
   júl 19, 2017

   Köszönöm, közben megtaláltam az első részt is.

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code