Kacskaringó Fonalbolt


1114 Budapest, Ulászló u. 8.

Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 8.00-18.00
Szombat - Vasárnap: Zárva

Címkék

Ross takaró - 3. rész

Külső négyzet, készítsünk belőle 8 darabot


Felhasznált színek a Special DK fonalból

Hozzávalók

4,5 mm-es horgolótű

merkelőtű

szemjelölő


Méret

20 cm-es négyzet


Rövidítések

ksz - kúszószem

lsz - láncszem

rp - rövidpálca

fp - félpálca

erp - egyráhajtásos pálca

krp - kétráhajtásos pálca

frfp - fordított relief félpálca

frerp - fordított relief egyráhajtásos pálca

srerp - sima relief egyráhajtásos pálca

srkrp - sima relief kétráhajtásos pálca

2eb-srerp - két egyszerre befejezett sima relief egyráhajtásos pálca két pálcára

2eb-srkrp - két egyszerre befejezett sima relief kétráhajtásos pálca két pálcára


Jegyzetek

Fonalvégek eldolgozása

Catherine mindig a láthatatlan száleldolgozás módszerét alkalmazza, mint ahogy ezt a bevezetőben ki is fejti. Catherine egy merkelőtűvel rejti el végül a fonalvégeket.

Általános tippekért látogasd meg a közös horgolás bevezető pdf-dokumentumát, amit itt találhatsz meg, vagy magyarul ezen az oldalon.

Nézd meg a takaró elkészítéséhez gyűjtött hasznos videókat itt!

Elkészítés

1. kör: denim színnel készítsünk varázskört, 3 lsz (sormagasítás), erp, majd (3 lsz, 2 erp) 3 alkalommal. 3 lsz, majd húzzuk össze a varázskört. Zárjuk a kört láthatatlan összekapcsolással, vágjuk el a fonalat. (8 erp, 4x 3 lsz-es ív; összesen 20 pálca)

2. kör: cream színnel készítsünk álló erp-t bármelyik 3 lsz-es ívre. (erp, 2 lsz, 2 erp) ugyanarra az ívre. *srerp a köv 2 erp köré, majd (2 erp, 2 lsz, 2 erp) a 3 lsz-es ívre** Ism a * ** közötti részt 3 alkalommal, kihagyva az utolsó (2 erp, 2 lsz, 2 erp) egységet. Zárjuk a kört láthatatlan összekapcsolással, vágjuk el a fonalat. (16 erp, 8 srerp, 4x 2 lsz-es ív; összesen 32 pálca)

3. kör: dark brown színnel készítsünk álló erp-t bármelyik 2 lsz-es ívre. (erp, 2 lsz, 2 erp) ugyanarra az ívre. *srerp a köv 2 pálca köré, 2 erp, srerp a köv 2 pálca köré. (2 erp, 2 lsz, 2 erp) a köv 2 lsz-es ívre. ** Ism a * ** közötti részt 3 alkalommal, kihagyva az utolsó (2 erp, 2 lsz, 2 erp) egységet. Zárjuk a kört kúszószemmel. (24 erp, 16 srerp, 4x 2 lsz-es ív; összesen 48 pálca)

4. kör: 1 lsz, rp ugyanoda, rp. *(rp, 2 lsz, rp) a 2 lsz-es ívre, majd rp a köv 10 pálcába.** Ism a * ** közötti részt 3 alkalommal, kihagyva az utolsó 2 rp-t. Zárjuk a kört láthatatlan összekapcsolással, vágjuk el a fonalat. (48 rp, 4x 2 lsz-es ív; összesen 56 pálca)

5. kör: silver színnel készítsünk álló erp-t bármelyik 2 lsz-es ívre. (2 lsz, erp) ugyanoda. *frerp a köv 3 pálca köré. srkrp a 3. körben található köv 2 srerp köré, majd hagyjuk ki a köv 2 pálcát. frerp a köv 2 pálcába, majd srkrp a 3. körben található 2 srerp köré. Hagyjuk ki a köv 2 pálcát, majd frerp a köv 3 pálca köré. (erp, 2 lsz, erp) a köv 2 lsz-es ívre.** Ism a * ** közötti részt 3 alkalommal, kihagyva az utolsó (erp, 2 lsz, erp) egységet. Zárjuk a kört láthatatlan összekapcsolással, vágjuk el a fonalat. (32 frerp, 16 srkrp, 8 erp, 4x 2 lsz-es ív; összesen 64 pálca)

6. kör: storm blue színnel készítsünk álló erp-t bármelyik 2 lsz-es ívre. (erp, 2 lsz, 2 erp) ugyanoda. *srerp a köv pálca köré, majd erp a köv 12 pálcába. srerp a köv pálca köré, majd (2 erp, 2 lsz, 2 erp) a köv 2 lsz-es ívre.** Ism a * ** közötti részt 3 alkalommal, kigahyva az utolsó (2 erp, 2 lsz, 2 erp) egységet. Zárjuk a kört láthatatlan összekapcsolással, vágjuk el a fonalat. (64 erp, 8 srerp, 4x 2 lsz-es ív; összesen 80 pálca)

7. kör: copper színnel készítsünk álló rp-t bármelyik sarokegységet megelőző srerp köré. rp a köv pálcába. *srkrp a 6. körben található, sarokegység utáni srerp-be. Hagyjuk ki a köv pálcát, majd (rp, 2 lsz, rp) a 2 lsz-es ívre. srkrp a 6. körben található, sarokegységet megelőző srerp köré, hagyjuk ki a köv pálcát. rp a köv 3 pálcába, srerp a köv 2 pálca köré, rp a köv 6 pálcába. srerp a köv 2 pálca köré, majd rp a köv 3 pálcába.** Ism a * ** közötti részt 3 alkalommal, kihagyva az utolsó 2 rp-t. Zárjuk a kört kúszószemmel. (56 rp, 8 srkrp, 16 srerp, 4x 2 lsz-es ív; összesen 88 pálca)

Győződjünk meg róla, hogy jó helyre készítettük az első pálcát.

Így néz ki a sarokegység.

8. kör: 1 lsz, rp ugyanoda, 3 rp. *(rp, 2 lsz, rp) a 2 lsz-es ívre, majd rp a köv 20 pálcába.** Ism a * ** közötti részt 3 alkalommal, kihagyva az utolsó 4 rp-t. Zárjuk a kört láthatatlan összekapcsolással, vágjuk el a fonalat. (88 rp, 4x 2 lsz-es ív; összesen 96 pálca)

9. kör: white színnel készítsünk álló erp-t bármelyik 2 lsz-es ívre. (2 lsz, erp) ugyanoda. *frerp a köv 2 pálca köré, majd srkrp a 7. körben található srkrp köré, hagyjuk ki a köv pálcát. frerp a köv 3 pálca köré, majd srkrp a 7. körben található köv 2 srerp köré, hagyjuk ki a köv 2 pálcát. frerp a köv 6 pálca köré, srkrp a 7. körben található köv 2 pálca köré, hagyju ki a köv 2 pálcát. bpdc a köv 3 pálca köré, majd fptc a 7. körben található fptc köré, hagyjuk ki a köv pálcát. bpdc a köv 2 pálca köré, majd (erp, 2 lsz, erp) a köv 2 lsz-es ívre. ** Ism a * ** közötti részt 3 alkalommal, kihagyva az utolsó (erp, 2 lsz, erp) egységet. Zárjuk a kört láthatatlan összekapcsolással, vágjuk el a fonalat. (64 frerp, 24 srkrp, 8 erp, 4x 2 lsz-es ív; összesen 104 pálca)

10. kör: mocha színnel készítsünk álló erp-t bármelyik 2 lsz-es ívre. (erp, 2 lsz, 2 erp) ugyanoda. *erp a köv 2 pálcába, majd srkrp a 9. körben található srkrp köré. Hagyjuk ki a köv pálcát, erp a köv pálcába, srkrp ugyanazon srkrp köré. Hagyjuk ki a köv pálcát, majd erp a köv 6 pálcába. srerp a köv 2 pálca köré, majd erp a köv 6 pálcába. srkrp a 9. körben található srkrp köré. Hagyjuk ki a köv pálcát, erp a köv pálcába, majd srkrp ugyanazon srkrp köré. Hagyjuk ki a köv pálcát, erp a köv 2 pálcába. (2 erp, 2 lsz, 2 erp) a köv 2 lsz-es ívre.** Ism a * ** közötti részt 3 alkalommal, kihagyva az utolsó (2 erp, 2 lsz, 2 erp) egységet. Zárjuk a kört láthatatlan összekapcsolással, vágjuk el a fonalat. (88 erp, 16 srkrp, 8 srerp, 4x 2 lsz-es ív; összesen 120 pálca)

11. kör: black színnel készítsünk álló rp-t bármelyik 2 lsz-es ívre. (2 lsz, rp) ugyanoda. *rp a köv 28 pálcába, majd (rp, 2 lsz, rp) a köv 2 lsz-es ívre.** Ism a * ** közötti részt 3 alkalommal, kihagyva az utolsó (rp, 2 lsz, rp) egységet. Zárjuk a kört láthatatlan összekapcsolással, vágjuk el a fonalat. (120 rp, 4x 2 lsz-es ív; összesen 128 pálca)

12. kör: denim színnel készítsünk álló erp-t bármelyik 2 lsz-es ívre. (2 lsz, erp) ugyanoda. *frerp a köv 14 pálca köré, majd srkrp a 10. körben található 2 srerp köré. Hagyjuk ki a köv 2 pálcát, frerp a köv 14 pálca köré, majd (erp, 2 lsz, erp) a köv 2 lsz-es ívre.** Ism a * ** közötti részt 3 alkalommal, kihagyva az utolsó (erp, 2 lsz, erp) egységet. Zárjuk a kört láthatatlan összekapcsolással, vágjuk el a fonalat. (112 frerp, 8 srerp, 8 erp, 4x 2 lsz-es ív; összesen 136 pálca)

Így néz ki a 10. sorban található srerp köré horgolt srkrp.

Dolgozzuk el a fonalvégeket.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A minta fordítása a Stylecraft és a szerző engedélyével történt.

Bár minden erőfeszítést megtett annak érdekében, hogy a minta helyes legyen, a Stylecraft nem vállal felelősséget a mintában található esetleges hibákért.

Amennyiben hibát észlelünk a mintában, a lehető leggyorsabban fogjuk elkészíteni és kiadni annak javítását.

A Stylecraft nem vállal felelősséget semmilyen más fonal használata esetén.

FIGYELMEZTETÉS - MINDEN JOG FENNTARTVA

Ez a minta a szerzői jog védelme alatt áll. A minta személyes, nem kereskedelmi célú használatra készült. A minta nem módosítható, az ingyenes Stylecraft minták bármilyen formájú árusítása tilos. Információért az ingyenes Stylecraft minták megosztásáról lásd a www.stylecraft-yarns.co.uk/copyright.htm oldalt.

1Hozzászólások

  • Avatar
   Andrea
   júl 26, 2017

   Szerettem volna csatlakozni, megrendelni a fonalakat, de nincsenek készleten! Kár!

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code