Vásárlási feltételek

Az alábbi ábrán röviden összefoglaltuk neked a választható szállítási és fizetési feltételeket, kérjük a részletes Általános Szállítási és Vásárlási Feltételekért görgess lejjebb:

 

Keresd ki a választott szállítási és fizetési mód metszetét és megtalálod az információt: szállítás költsége/a csomag legkésőbbi megérkezése (a megrendeléstől számított hányadik munkanap - ahol a megrendelés napja a 0. nap)

 

Fizetési mód

Utánvét

Készpénz/Bankkártya

Előre utalás

Rendelés bruttó értéke/
Szállítás módja

Rendelés összege 10 ezer Ft felett

Rendelés összege 10 ezer Ft alatt

Bármilyen értékű rendelésnél

Rendelés összege 10 ezer Ft felett

Rendelés összege 10 ezer Ft alatt

Futár

ingyenes/
5. munkanap

990 Ft/
5. munkanap

-

ingyenes/
5. munkanap

990 Ft/
5. munkanap

Személyes átvétel

ingyenes/
5. munkanap

ingyenes/
5. munkanap

ingyenes/
5. munkanap

-

 

Általános Szállítási és Vásárlási Feltételek a www.kacskaringo.hu webáruházban.

Kérjük, figyelmesen olvasd el az alábbi szerződést, és csak abban az esetben adjál le rendelést, amennyiben annak minden pontjával egyetértesz.

1. Bevezetés

 

Az alábbi részletezett Általános Szállítási és Vásárlási Feltételek (a továbbiakban Általános Feltételek) kizárólag az egymással kölcsönös szerződésben álló felekre vonatkozik. Egyrészről a www.kacskaringo.hu (a továbbiakban kacskaringo.hu) honlap felhasználóira, (a továbbiakban "Vevő"), másrészről a www.kacskaringo.hu honlap üzemeltetőjére (a továbbiakban Eladó”)

Gyapjúmesék Kft.

Cím: 1114 Budapest, Ulászló u. 8.

Cégjegyzékszám: Cg. 01-09-185874

Adószám: 24695648-2-43

Kizárólag az itt említett Általános Feltételek érvényesek és minden más feltétel helyébe lépnek, kivéve kivételes előzetesen bejelentett, vagy írott módosítás esetén. Az Eladónak jogában áll esetenként az alábbi Általános Feltételeket módosítani, így minden vásárlás előtt újra el kell olvasni a kacskaringo.hu honlap általános feltételeit. Ezek a módosítások az interneten való megjelenés pillanatától érvényesek és nem alkalmazhatóak a korábban megkötött szerződésekre. A honlapon leadott minden rendelésre a leadásának dátumán érvényben lévő Általános Vásárlási Feltételek érvényesek. Érvényesített rendelés esetén a Vevő az itt elolvasott feltételeket feltétel nélkül elfogadja.

 

2. Rendelés / rendelés érvényes lemondása

 

Az alábbi rendelési forma áll a Vevő rendelkezésére:

interneten keresztül a www.kacskaringo.hu honlapon, éjjel-nappal a hét minden napján.

 

Beérkezett megrendelést e-mailben visszaigazoljuk.

 

A rendelés érvényes módosítása és/vagy lemondása:

 

Vevőnek a rendelését a visszaigazolt leadás napját követő napon 10 óráig van lehetősége lemondani vagy módosítani a [email protected] e-mail címen, amennyiben időközben a Vevő rendelése nem került átadásra a futárszolgálatnak.

 

3. Termékinformáció

 

Eladó mindent megtesz a termékek alapvető tulajdonságainak minél hitelesebb feltüntetése érdekében. Ennek módja a termék paramétereinek a valóságnak megfelelő leírása, illetve a termékről készült fényképek, melyek lehetőség szerint a gyártó saját fotói. A termékek pontos beazonosíthatósága érdekében - amennyiben elérhető - minden termék esetében pontosan közöljük termékre vonatkozó információkat illetve a termék pontos kiszerelését.

 

4. Árak

 

A honlapon feltüntetett eladási árak Forintban vannak megadva, és tartalmazzák az általános forgalmi adót (ÁFA), viszont szállítási költség nélkül értendőek. Az esetleges szállítási költségek a Vevőt terhelik és a rendelés végén a számlázáskor a kiválasztott termékek többlet költségeként szerepelnek.

 

Az Eladó az árváltoztatást jogát fenntartja, rendeléskor azt az árat vesszük figyelembe, amely a rendelés pillanatában a honlapon szerepel.

 

5. Rendelkezésre állás

 

Megrendelését a honlapon közölt szállítási határidőn belül teljesítjük. A webáruházban feltüntetett termékek elérhetőek saját raktárunkban vagy beszállítóinknál. A vállalt szállítási határidő minden termék esetében 5 munkanap, azaz hétfői rendelés leadás esetén legkésőbb pénteken, hétvégi rendelés leadás esetén legkésőbb az azt követő hét péntekén kézhez kapja az árut, futárral történő kiszállítás esetén.

Az Eladó törekszik a termékek mielőbbi kiszállítására. A termékek szállítási határideje egyéb szállítási módok választása esetén eltérhet jelen ÁSZF-ben az alábbi táblázatban részletett módon.

 

Szállítási mód

Csomag összeállításának napja

Szállítmányozónak történő átadás napja

Vevőhöz való megérkezés napja

Futár

legkésőbb a 3. munkanap

legkésőbb a 4. munkanap

Legkésőbb az 5. munkanap

Személyes átvétel

Legkésőbb a 3. munkanap

Legkésőbb a 4. munkanap

Átvehető az 5. munkanaptól kezdődően

 

Eladó mindent megtesz annak érdekében, hogy a fenti szállítási határidőket betartsa. Mindazonáltal nem tudunk felelősséget vállalni a szállítás során történő, a szállítási szerződésen kívül álló harmadik fél, a Vevő vagy egy előre nem látható és kivédhetetlen ok által okozott késedelemnek, illetve a csomag elvesztésének következményeiért.

 

6. Szállítási módok és díjak

 

Vevőnek a rendelés leadásakor lehetősége van kiválasztani a kiszállítás módját.

 1. Személyes átvétel
  Személyes átvétel esetén a szállítási díj 0 Ft. Személyes átvétel kiválasztása esetén az Eladó e-mailes értesítést küld, mely időponttól vehető át személyesen a megrendelt termék. Személyes átvételre az alábbi helyszínen és időpontban nyújt lehetőséget:
  A személyes átvétel választása esetén csak utánvétes, készpénzes fizetési mód választható.
  Gyapjúmesék Kft.
  1114 Budapest, Ulászló u. 8.

  Nyitvatartás:

  Hétfő-péntek: 10.00-18.00
  Szombat: zárva
  Vasárnap: zárva


  Telefon: (+36 30 599 1907)

 2. Futárszolgálat
  Futárszolgálat választása esetén, amennyiben a megrendelés bruttó értéke eléri a 10.000 Ft-ot, a szállítási díj 0 Ft. Amennyiben a megrendelés bruttó értéke nem éri el a 10.000 Ft-ot, a futárszolgálatos kézbesítés díja 990 Ft, amely magában foglalja a csomagolás, a kiszállítás és az utánvétel költségét. A Futárszolgálatos kézbesítési mód esetén a Vevő védőcsomagolásban kapja kézhez a megrendelt termékeket. A kiszállítás minden esetben a megrendelés leadásakor megadott címre történik (kivéve, ha a cím módosításáról a Vevő legkésőbb a csomag postára adását megelőzően nyilatkozik). A csomag futárnak történő átaádásról a vásárló e-mail értesítést kap. A futárszolgálat a kiszállítás napját megelőzően vagy aznap telefonos értesítést küld a vevő részére. A futárszolgálat a kézbesítést egyszer kísérli meg.

A kacskaringo.hu honlapon vásárolt termékeket az ország egész területére kiszállítjuk.

 

7. Fizetési módok

Eladó 3 féle fizetési módot kínál:

 

a)Banki átutalásos fizetés (előre utalás)

Vevő a rendelését követően internet bankján keresztül vagy a számlavezető bankjánál helyben átutalja a rendelt termék(ek) + a fentiekben megjelölt átalányszállítási díjat Eladó bankszámlájára. A közleményben kérjük feltüntetni a rendelés számát.
Bankszámlaszám: Raiffeisen Bank: 12011148-01515423-00100002

 

Egy rendelés akkor számít kifizetettnek, amikor a rendelés ellenértéke beérkezett számlánkra.

 

Amennyiben Vevő ezt a fizetési módot választja, úgy a rendelés leadásától számított 8 munkanapon belül van lehetősége a tranzakció lebonyolítására, ellenkező esetben a 9. munkanapon a rendelés lemondottnak minősül és törlésre kerül.

 

b) Utánvét

Vevő (Címzett) a csomag átvételekor fizeti ki a megrendelt termék(ek) + a fentiekben megjelölt postai és szállítási díjak együttes összegét a futárnál.

 

c) Készpénz

Készpénzes vagy bankkártyás fizetésre minden személyes átvételt választó Vevőnek van módja az átvételkor.

 

8. Elállási jog

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. Kormányrendelet (rendelet) alapján úgynevezett elállási jog (a termék visszaküldésének joga, visszaküldési garancia) illeti meg a Vevőt. Az Eladó összhangban a rendelettel 14 napos elállási jogot garantál a vevő részére (a csomag kézhezvételétől számítva) amennyiben a termék csomagolása sértetlen. Megbontott, megkezdett kozmetikai termékek visszavételére az Eladó egészségügyi és higéniai szempontok miatt nem kötelezhető( 45/2014. kormányrendelet), a Vevő elállási joga ilyen esetekre nem vonatkozik. Az elállási jog gyakorlásához Vevőnek feltétel nélküli joga van, kivéve a termék eladóhoz való visszajuttatásának költségét, mely Vevőt terheli. A csomagot a saját költségére küldheti vissza a számla kíséretében. Kérjük, hogy a terméket ajánlottan adja fel, arra az esetre, ha terméke elveszik, károsodik, vagy megrongálódik. Vevőnek lehetősége van a terméket személyesen is elhozni hozzánk (Gyapjúmesék Kft., 1114 Budapest, Ulászló u. 8. Nyitvatartás: H-P: 10.00-18.00, szombatonként zárva, Telefon: (+36 30 599 1907), természetesen ebben az esetben nem terheli semmilyen költség. A visszaküldés költsége minden más esetben a Vevőt terheli.  A visszafizetés banki átutalással történik. Amennyiben a rendelést nem banki utalással fizette, a Vevő banki adatai szükségesek a visszatérítéshez.

 

9. Visszaküldés

A termékek visszaküldése kizárólag postai vagy más futár szolgáltatói úton lehetséges. A visszaküldés költsége a Vevőt terheli, kivéve ha a kiküldött termék nem egyezik meg a megrendelt termékkel. Amennyiben a kézhez vett termék nem egyezik meg a megrendelt, illetve a honlapon feltüntetett termékkel, a visszaküldés költsége visszatérítésre kerül a Vevőnek. Ebben az esetben Eladó garantálja a rendelésnek megfelelő termék kiküldését, és átvállalja a szállítási költséget.

A termék visszaküldéséhez és az ár visszatérítéséhez vegye fel velünk a kapcsolatot:

-írásban a [email protected] e-mail címen.

10. Hibás teljesítés

Amennyiben a vevő nem azt a terméket kapta meg, amit megrendelt, vagy bizonyítottan hibás a termék, úgy kérjük, ezt telefonon vagy e-mailben haladéktalanul jelezze ügyfélszolgálatunk számára. A hibás árut minden esetben díjmentesen kicseréljük. Hibás teljesítés esetén a vevő elállhat a vásárlástól vagy kérheti a hibás termék cseréjét.  A hibás termék cseréje estén a termék visszaszállítását - a vevővel való egyeztetés után - a kacskaringo.hu szervezi, illetve ő állja az azzal kapcsolatos minden díjköltséget.

Amennyiben elérhető a termék, a kicserélt árut a hibás tétel visszaérkezését követő 3 munkanapon belül feladjuk. Amennyiben nincs raktáron a termék, úgy a vevő határozhat arról, hogy fenntartja-e a megrendelését. Amennyiben a vevő eláll a vásárlástól, a visszaküldött termék árát visszautaljuk részére, amennyiben egyéb terméket nem szerepelt a kosarában, akkor a szállítási díjat is visszautaljuk részére. A raktárkészlet alakulása az aznapi rendelések feldolgozása után történik. Vannak termékek, melyek nem utórendelhetőek, nem pótolhatóak.

Hibás termék esetében a megvásárolt terméket csak abban az esetben cseréljük ki, ha azok bizonyítottan hibásak.

11. Jótállás, szavatosság

Kínálatunkban kizárólag megbízható gyártók termékei szerepelnek. A termékeket a feladást megelőzően ismételten ellenőrizzük, hogy a megrendelőhöz kifogástalan, hibátlan állapotú áru kerüljön. A legnagyobb gondosság mellet is előfordulhat azonban, hogy a vevő valamilyen okból elégedetlen a termékkel. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Polgári Törvénykönyvben (továbbiakban: Ptk.) a 151/2003. és 19/2014. (IV. 29.) NGM rendeletben foglaltak az irányadók. Ezen adatok a dobozon, a terméken, a magyar nyelvű leírásban vagy a csomagoláson vannak feltüntetve.

A termékek forgalmazása mindenben megfelel a hatályos magyar jogi előírásoknak. Az általunk eladott termékekre biztosítjuk a vásárláskor hatályban lévő jogszabályokban előírt szavatosságot. A nem tartós fogyasztási cikkek szavatossága fél év. A vevő köteles az átvett terméket a lehető leghamarabb megvizsgálni és a felmerülő hiányt, hibát haladéktalanul, de legkésőbb az áru átvételét követő 3 napon belülaz Eladónak  bejelenteni.

Egy termék akkor minősül hibásnak,

 • ha a vásárlás időpontjában nem felel meg a jogszabályban előírt tulajdonságoknak,
 • ha nem rendelkezik az azonos fajtájú termékre jellemző minőséggel,
 • ha alkalmatlan ugyanazokra a célokra, melyre azonos fajtájú terméket rendszerint
 • használnak,
 • ha nem rendelkezik a termék leírásában, illetve mintában szereplő tulajdonságokkal,
 • ha nem lehet arra a célra használni, amit a vevő elképzelt, és amivel a forgalmazó is egyetértett.
Felelősségünk megszűnik a termék nem rendeltetésszerű használata (pl. túlterhelés, hanyag tárolás), átalakítása, erőszakos nyitása, gondatlan kezelése esetén. Nem garanciális meghibásodásnak minősül továbbá, ha a terméket külső hő-, vegyi , vagy túlzott fizikai hatás érte. A szavatosság nem terjed ki a természetes elhasználódásra, valamint a vásárlás után keletkezett sérülésekre (töréskár pl. utazás során repülőn, buszon stb.). Ilyen esetekben javasoljuk, hogy kérjen kárfelvételi jegyzőkönyvet az illetékes társaságnál. Továbbá az eladó fenntartja magának azt a jogot, hogy kizárólag előzetes fizetés esetén szolgálja ki, vagy egyáltalán ne szolgálja ki azokat a vásárlókat, akik rendszeresen nem tartják be jelen szerződésben foglalt feltételek vagy más módon kárt okoznak az eladónak.
 

12. Jogi hézagok és kiegészítések

Amennyiben az Általános Vásárlási Feltételek valamely pontja jogilag hatástalan vagy hiányos lenne, a szerződés további pontjai érvényben maradnak. A hatástalan vagy hiányos részek helyett az Ptk. ide vonatkozó pontjai érvényesek.